Over ons › Geke Hoekstra (1964)

Al ruim 20 jaar ben ik actief binnen het werkveld van Human Resource Management. Meestal in de rol van Hoofd HRM. Het vak is me op het lijf geschreven en boeit me nog steeds. Mijn werk gaat er altijd over te faciliteren dat mensen op een plezierige manier effectief kunnen werken. Zo ontstaat toegevoegde waarde voor organisaties en voor mensen.

Geke Hoekstra (1964)Maar het gaat niet altijd zo. Even zo vaak ben ik getuige van bijvoorbeeld het mislukken van veranderingsprocessen; van leiderschapstijlen die alle initiatief in de kiem smoren of van politieke spelletjes. De manier waarop, het hoe, blijkt vaak moeilijker dan de inhoud, het wat. Kennelijk is het voor ons als mensen een enorme kunst om helder te blijven zodat we kunnen doen wat echt nodig is. We vermijden graag, leven ons driften uit, willen niet worden gekwetst en beschikken over een heel arsenaal aan gedragen om niet onder ogen te komen wat er echt speelt. De gevolgen zijn vaak groot. Of dat nu speelt op niveau van een organisatie of binnen het persoonlijke leven maakt eigenlijk niet uit. Het in beide gevallen erg jammer.

Niets menselijks is mij vreemd. Ook ik heb de opdracht om helder te blijven. Ook voor mezelf een hele kunst. Lang voordat ik werd opgeleid bij ITIP om individueel met mensen en met dromen te werken, heb ik vaak ervaren dat de nacht heldere inzichten geeft. Niet over een nacht ijs gaan is voor mij zeker waar. Het zijn deze overtuigingen en ervaringen die leiden tot deze site. Dromen zijn altijd bij ons. Een bron waar je steeds weer uit kunt putten. Een bron die je helpt de juiste keuzes te maken.

Een voorbeeld uit mijn eigen leven.

Ooit, toen ik in een hele drukke verantwoordelijke managementpositie zat en te hard werkte om de baan in combinatie met mijn toen nog jonge gezin vol te houden had ik de volgende droom:

Ik ben op een groot landgoed. Ik word rondgeleid door een stoere macho man die weinig tijd heeft. Ik ervaar dat het vreemd is dat ik wordt rondgeleid want het landgoed is van mij. In de enorme tuin is het zonnig en een groep mensen doet een spel. Als ik dichterbij kom zie ik dat ze balletje, balletje doen en dat er steeds iemand wordt besodemieterd. Ik bedenk me in de droom dat ik dit niet wil in mijn tuin. Daarna ga ik het gebouw binnen. Ik kom bij een oudere onverzorgde vrouw die in een bedompte kamer hele mooie kunstwerken maakt. Ik zie dat ze veel talent heeft. De man zegt dat de vrouw op moet houden. Dat ze zich beter nuttig kan maken. Tot mijn stomme verbazing gehoorzaamt de vrouw meteen. Daarna vraagt de man of ik met hem op jacht ga en dat doe ik.

Bij het wakker worden kon ik niet langer ontkennen dat ik een balletje balletje speel met mezelf. Ik deed alsof ik me goed voelde in de baan maar dat was al langere tijd niet meer waar. Ik moest te veel gehoorzamen aan mijn omgeving en ik voelde dat mijn creativiteit opdroogde. Ik bleef maar jachten en stoer doen en gedroeg me als een kerel. Ik wist ineens heel zeker dat ik andere keuzes wilde maken.
Een half jaar later had ik een andere baan.

Mijn achtergrond, Ik ben Manager HRM en gecertificeerd coach. Ik ben op mijn 18e gaan werken en heb diverse opleidingen gevolgd naast mijn werk en ben daar eigenlijk nooit meer mee gestopt. Zo volgde ik HBO personeelsbeleid/arbeidsmarktpolitiek, Post HBO bedrijfskundig management en in de loop van de jaren verschillende coachingsopleidingen.

Mijn site